1999'dan Günümüze Baskı Çözümleri
  • İvedik Organize Sanayi Bölgesi 1341 cad. No:45-47-49 Yenimahalle / ANKARA
  • 0312 394 68 00
    info@parkurmatbaa.com

Matbaa

Ankara matbaa sektörü firmaların tanıtım alanında ihtiyaç duydukları çok sayıda ürün tasarlayarak ülke ekonomisinin gelişmesine önemli bir katkı sunmaktadır. Geçmişten bu yana insanlığın gelişimine değerli katkılar sunan bu sektör teknolojinin gelişmesi ile birlikte çok daha fazla tasarım üretmeye başlamıştır. Matbaa çeşitler Ankara bölgesinde yaygın olarak aşağıdaki tasarımlardan oluşur.
 

Matbaa Ürünleri Nelerdir?

 
Broşür/El İlanı
Artık her firma için olmazsa olmazlar arasında yer alan broşür ve ilanları uygun maliyetleri kadar etkisi nedeni ile de tercih edilmektedir. 
 
Kartvizit
Kişi ya da firmaları en iyi şekilde temsil eden Ankara matbaa ürünleri arasında yer alan kartvizitler son yıllarda baskı tekniklerinin gelişmesi ile birlikte çok daha çarpıcı görünmektedir.
 
Katalog
Bir firmanın tanıtım ve pazarlama alanında ihtiyaç duyduğu en önemli tasarımlar arasında yer alır. Özellikle kurumsal kimliğini en doğru şekilde yansıtmak isteyen firmalar tarafından tercih edilmektedir.
 
Promosyon Ürünler
Ankara Parkur matbaa tarafından hayata geçirilen bu tasarımlar günlük hayatta yaygın olarak kullanılması sayesinde etkili bir reklam gücüne sahiptir. İmsakiye ya da ajanda gibi geleneksel ürünler yanında magnet, cepli dosya, hatta USB bellekler de bu ürünler arasında yer alır. 
 
Makbuz ve Davetiyeler
Bulundurulması yasal zorunluluk olan irsaliye ve fatura gibi evraklar yanında Ankara matbaa hizmetleri davetiye ile birlikte çeşitli derneklere dair makbuz basımı da gerçekleştirmektedir.
 

Matbaa Çeşitleri Nelerdir?

Matbaa icat edildiği yıllarda sadece dergi ve broşür gibi fikirleri yaymayı planlayan ürünler hayata geçirirken günümüzde geldiği noktada reklam ve pazarlama alanının güçlü bir silahı haline gelmiştir. Geçmişte sadece ofset baskı teknikleri kullanılarak uygulama yapılsa da teknoloji sayesinde dijital baskı teknikleri de doğmuştur.
 

Ofset Matbaa

İngilizce “Off-Sett” kalıbından dilimize uygulanan bu baskı çeşidi günümüzde daha çok gazete, dergi, ve kitap gibi materyallerin basımı için tercih edilir. Düşük maliyetli olması nedeni ile tercih edilse de kalıplara ihtiyaç duyulması ve bunların hazırlanma aşamaları gibi etkenler hızlı basım ihtiyacı gereken noktalarda zaman zaman yetersiz kalabilmektedir. Ankara ucuz matbaa ürünleri arayanların genelde tercih ettiği bu sistem geleneksel baskı yöntemleri arasında yer alır. 

 

Dijital Matbaa

Ankara matbaa sektörünün son yıllardaki gelişimini gösteren bu baskı tekniği gerek düşük maliyet gerekse de hızı nedeni ile tercih edilir. Bilgisayar ortamında hazırlana tasarımların baskı makineleri tarafından üretimi gerçekleşir. Aynı zamanda görsel açıdan daha canlı renkler ile üretim yapılabilmesine olanak veren bu sistem teknoloji ile orantılı olarak her geçen gün gelişmektedir.