1999'dan Günümüze Baskı Çözümleri
  • İvedik Organize Sanayi Bölgesi 1341 cad. No:45-47-49 Yenimahalle / ANKARA
  • 0312 394 68 00
    info@parkurmatbaa.com

Asansör Etiket Renkleri ve Anlamları

Asansör Etiket Renkleri ve Anlamları

Asansör Etiket Renkleri ve Anlamları

Asansörlerinizin yıllık kontrolünü ve bakımını yaptırdığınız firma mühendisleri kırmızı, mavi, yeşil veya sarı renk olan zemin üstüne, gerekmekte olan açıklamaların siyah renk olarak yapılmakta olduğu bir belge iliştirir ya da yapıştırmaktadır. Bu etiketlerin amaçları; asansörün can ve mal güvenliklerine uygun olup olmadıklarını anlayabilmeniz için olmaktadır. Kabin içindeki kullanıcıların kısa sürelerde görebilmeleri için kumanda butonunun etraflarına ve ana durakta yer almakta olan kumanda düğme panelinin yanına yapıştırılır ya da iliştirilmektedir.

Asansörlerinizde bu etiketlerin hiçbiri yok ise eğer kısa sürelerde apartman yönetim firmasıyla ya da apartman yöneticisiyle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Asansörünüzün periyodik kontroller ve muayenesinin yapılmasını talep etmenizin gerekmektedir.

Asansörlerin periyodik olarak kontrol edilerekten muayenesinin yapılmaları ve etiket sistemi doğrudan can ve mal güvenliklerinizi korumak amaçlı olmaktadır. Bu uygulamanın devamlılıkları ve asansör kullanıcılarının tamamının bilinçlendirilmesi adına etiketlerin zarar görmemesi gerekmektedir. Zarar görmekte olan etiketler ile alakalı asansör firmaları veya servislerine bilgi verildiğinde, gerekmekte olan rapor kontrolleri yapılıp asansör içinde ve çevresinde yer almakta olan bilgilendirme etiketleri yenisiyle değiştirilmektedir.

Asansör Etiket Kırmızı Etiketin Anlamı

Asansör etiket, uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılmakta olan denetim ve test sonucunda asansörlerin; can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk taşıdıklarını ve en kısa zamanda bu sorunun giderilmesi gerektiğini belirtmekte olan etiketlerdir.

Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmekte veya yapıştırılmaktaki asansörün eğer 30 gün içinde tespit edilen uygunsuzları giderilmez ise kullanım dışı bırakılmaları adına bağlı olmakta olan belediyeye bildirilmeleri ve asansörün mühürlenip kullanıma kapatılması gerekmektedir.

Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen veya yapıştırılmakta olan asansöre yönelik takip kontrolleri, periyodik kontrol raporunun ilgili olmakta olan idareye, apartman sorumlusuna ve asansörü monte eden veya asansör şirketine iletildiği tarihten 30 gün sonra yapılması gerekmektedir.

Takip kontrolünde söz konusu asansörün yıllık kontrolünü gerçekleştirmekte olabilen uzman kontrol mühendisinin görevlendirilmesi sağlanmakta. Mümkün değilse de farklı bir şirket mühendisinden de yardım alınabilmektedir.

Asansör Etiket Sarı Etiketin Anlamı

Asansör etiket, Asansörün uzman kontrol mühendisleri taraflarından yapılmakta olan denetim ve test sonucunda, can ve mal güvenlikleri açısından kusurlu seviyelerde risk oluşturduğunu belirten etiket olmaktadır.

Asansör Etiket Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilen veya yapıştırılmakta olan asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili olan idarelere, apartman sorumlusuna ve ya asansörü monte eden yada asansör firmalarına iletildikten itibaren 60 gün sonra yapılması gerekmektedir.

Asansör Etiket Mavi Etiketin Anlamı

Asansör etiket, asansörün uzman kontrol mühendisleri taraflarından yapılmakta olan deneyim ve test sonucunda, can ve mal güvenlikleri açısından hafif kusurlu seviyelerde risk oluşturduğunu belirtmekte olan etiketlerdir.

Mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmekte olan veya yapıştırılmakta olan asansöre yönelik takip kontrol, periyodik kontrol raporunun ilgili idarelere, apartman yöneticisi, asansörü monte etmekte olan şirkete, asansör yetkilisine iletilmesinden itibaren 12 ay sonra yapılması gerekmektedir.

Asansör Etiket Yeşil Etiketin Anlamı

Asansör etiket, Asansörün uzman kontrol mühendisleri taraflarından yapılmakta olana denetim ve test neticesinde, can ve mal güvenlikleri açısından hiçbir risk taşımadığını ve kullanıma uygun olduğunu belirtmekte olan etiket olmaktadır.